Про повернення храму Успіння громаді м. Глиняни

4 жовтня 2011 року  Головою Львівської Обласної Державної Адміністрації було підписано розпорядження про повернення храму Успіння Пресвятої Богородиці її попередньому власнику релігійній громаді УГКЦ м. Глинян. Даним розпорядженням було завершено багатолітній процес поверненя сакральної памятки архітектури її власнику релігійній громаді УГКЦ м. Глинян. Церква була відібрана у громади УГКЦ радянською владою у 1946 році. З 1950 років була цілком закрита. З 1981 року в храмі було організовано краєзнавчий музей килимарства.

Тільки у 1990 році розпочався процес повернення храму її законному власнику-релігійній громаді УГКЦ м. Глинян, однак з огляду на конфесійне протистояння процес передачі храму було призупинено рішенням Львівської Обласної Державної Адміністрації та Золочівською Районною Адміністрацією.

З грудня 2010 року процес повернення храму було поновлено . Процедура передбачала доведення про неправомірність рішень Обласної і Районної ради про заборону передачі храму, юридичне підтвердження попереднього власника  храму та погодження повернення храму з різними державними органами.

Підписання розпорядження про повернення стало завершальним етапом усіх погоджень з органами державної влади. Без сумніву, дане рішення є історичною подією, адже цього року виповнюється 65 років як храм був забраний у громади міста радянською владою.

Паломницький центр