До душпастирства на парафії долучилась сестра-редемптористка Антонія

З початком 2012 року до катехитичної праці нашої парафії долучилася сестра- редемтористка Антонія Шелепило. На сьогодні сестра Антонія опікується молодшими класами місцевої школи (1- 4 клас). Основною сферою праці сестри на сьогодні є підготовка дітей до першої сповіді і урочистого Святого причастя.

Співпраця священиків та сестер монахинь в справі душпастирства парафії не є чимось незвичним, для нашої Церкви. Зазвичай жодна велика парафія не обходиться без залучення до виховної та просвітницької праці з дітьми та підлітками богопосвячених осіб. Спільна робота священиків та монахинь на парафіях вже давно стала свого роду візитною краткою греко-католицьких парафій не тільки в Галичині, але й далеко за її межами. Життя греко-католицької парафії не можливо уявити собі без праці жінок, як світських так і тих, що живуть в монастирях.

На літніх вакаціях на парафії планується проведення табору для наймолодших діток. Душпастирський провід буде провадити сестра Антонія та інші сестри-редемптористки.

Праця монахинь на глинянській парафії є не новою. До 1946 року в Глинянах функцінувала захоронка (щось на зразок сучасного релігійного дитсадка) яким опікувались сестри-Служебниці. Ця праця була дуже успішною. Вже пройшло багато років, а в місті й зараз згадують про їхню працю із захопленням. У післявоєнні роки, у підпіллі, в Глинянах теж проживали сестри. У цей час вони надалі провадили свою діяльність, хоча вона була досить сильно обмеженою тогочасним режимом. На даний час на згадку про сестер і захоронку залишилось лише приміщення та земельна ділянка. Стараннями небайдужих людей, які ще памятають діяльність сестер, цей будинок разом із ділянкою був переданий монастирю сестер-Служебниць з надією, що колись ще прийде час, коли вони відновлять свою діяльність у Глинянах. Очевидно, що це не просте завдання, оскільки залучити сестер є на даний час досить складно, а відновлення і функціонування будинку потребує великого фінансування. Однак, дуже хочеться вірити, що ще знайдуться небайдужі люди які посприяють у відбудові Захоронки, а Бог покличе сестер до служіння в Глинянах, адже діти, праця з дітьми, це наше майбутне, майбутнє Церкви.

Паломницький центр