Сестри-редемптористки провели в Глинянах Хресну дорогу

 «Одна сльоза, пролита над

терплячим Спасителем, значить більше,

як те, хто цілий рік постив би на хлібі і воді».

Святий Августин

 Як пише в своїй книзі «Розважання на 40 днів Великого Посту» о. Климентій ЧСВВ: «Найкориснішим із всіх є розважання про муки Христові, бо воно промовляє до нашої душі найвимовніше і торкається її найсильніше, Святі угодники Божі віддавали розважанню муки Христа Спаса, і звідси походить, що християнська релігії представляє, звичайно, святих з хрестом у руках. Розважаючи про Христові муки, зненавидимо гріх, навчимося всіх чеснот, наберемо сили й мудрості в досвідах. Це розважання розбудить у нашій душі співчуття до страждаючого Спасителя і стане джерелом багатьох заслуг.»

16 березня цього року в Глинянах відбулась Хресна дорога яку провадили сестери-редемптористки. Спершу молитовні розважання відбувались в приміщенні школи, а ввечері у храмі св. Миколая. Хресна дорога над якою розважали парафіяни була укладена самими монахинями.

Розважання над стражданнями Господа, які повсюдно відбуваються на греко-католицьких парафіях в часі Великого посту покликані поглибити наше навернення, а також сприяти краще зрозуміти нашим серцем жертву Христа за все людство.

В ці дні важливо застановитись над суттю страждань Христових, як сказав в своїй проповіді на загальноміській Хресній ході в місті Львові  архієпископ і митрополит Львівський Ігор (Возняк): «Це хресне дерево – великий символ, бо перша жінка Єва зірвала із дерева заборонений Богом плід та, вкусивши його з Адамом, були вигнані із раю. А інший Адам, Христос Спаситель, помер на дерев’яному хресті, привертаючи нам синівство Боже та відчиняючи дорогу до вічної радості з Богом. Христос був з нами не тільки під час Хресної дороги, він з нами залишається завжди, бо чуємо його у нашому сумлінні, яке усюди носимо зі собою.»

Паломницький центр