Розпочато облаштування парафіяльного дому

В м. Глинянах розпочато створення парафіяльного дому. Будинок буде мати багатофункціональне призначення. В ньому будуть проживати отці парафії. В приміщенні  будуть відбуватися катехизаційні заняття, а також проводитись різні парафіяльні заходи.

За словами настоятеля глинянської парафії о. Андрія Лукачика: «На сьогоднішній день без такого приміщення практично неможливо провадити повноцінне парафіяльне життя та функціонування відпустового місця. Оскільки сфера релігійного життя обіймає не лише молитву в храмі, але й катехизацію дітей та молоді. Спільні парафіяльні зустрічі, відзначення свят». Як показує досвід Католицької Церкви в ХХ столітті створення при парафіях спеціалізованих приміщень для спільних зустрічей молоді та дорослих позитивно впливає на організованість громади, ближче знайомство між парафіянами. Ці зустрічі сприяють обміну і поглибленню досвіду віри.

«Дуже знаково, що облаштування парафіяльного дому в Глинянах ми розпочинаємо саме в рік, коли наша Церква проголосила стратегію свого розвитку на майбутні роки. І ця стратегія має назву «Жива парафія – місце зустрічі з Христом», – підсумовує о. Андрій.

Створення парафіяльного дому вимагає багато коштів і старань, однак сподіваємося на Божу допомогу і сприяння небайдужих людей.

Паломницький центр