У Коломиї буде виставлено копію чудотворного образу Розп’яття Христового

8-28 квітня у храмі Святого Миколая м.Коломиї (вул.С.Петлюри, 94) буде виставлена копія чудесно відновленого образу Розп’яття Ісуса Христа з Глинян. Копія містить автентичні частини відновленого образу, оригінал якого знаходиться в містечку Глиняни, в старовинній Святоуспенській Церкві.

Місто Глиняни є паломницьким місцем Львівської Архиєпархії. У цьому живописному містечку на Святий Вечір 1936 р. перед Різдвом Христовим в старенькій дерев’яній церкві Успення Пресвятої Богородиці сталося диво: відновився запрестольний образ Розп’яття Ісуса Христа. Темне зчорніле тло 150-літнього образу засяяло ясно та продовжувало випромінювати світло ще протягом трьох тижнів. Комісія, що обстежувала в 1936 р. цю чудотворну ікону, визнала, що відновлення образу Розп’яття Ісуса Христа в Глинянах є, без сумніву, надприроднім.

Оновлену ікону Розп’яття Христового обстежували дві комісії. Звіт про результат проведеного другого обстеження був переданий до Риму. Святіший Отець Папа Пій ХI 18 травня 1938 р. надав церкві Успіння Пресвятої Богородиці право проведення відпустів у свята Вознесіння Христового, Пресвятої Євхаристії, Різдва Івана Хрестителя, Успіння Пресвятої Богородиці і Воздвиження Чесного Хреста. Згодом Митрополит (Шептицький) надав церкві право дванадцяти відпустів на рік.

Чудесне відновлення ікони потверджене не лише церковною владою, а й безліччю чудодійних оздоровлень, що відбулося як у довоєнний період, так і починаючи з 90-х рр. минулого століття, коли молитва у храмі знову відродилася.

Паломницький центр