Історія дитячого хору храму св. Миколая м. Глиняни

Ісус Христос закликає до себе дітей кажучи: «Пустіть дітей, нехай ідуть до мене; не бороніть їм: таких бо Царство Боже» (Лк. 18:16).

Зовсім нещодавно у нашій парафії організувався дитячий хор, організатором і диригентом якого є Андрій Іванович Чорний. З великими стараннями, а також охотою діти ходять на репетиції, на яких з легкістю вивчають нові мелодії та тексти церковних пісень. Велика кількість дітей є надзвичайно старанні та виконавчі, не пропускають жодної репетиції та прислухаються до порад диригента.

«Найважче їм було, коли співали першу Cлужбу Божу» – говорить Андрій Іванович. Згодом уже привикли і з впевненістю співають Божественну Літургію.

Чи важко було навчити нових пісень? Ні, Важко було згуртувати, навчити, щоб не викрикували, пояснити, що вони всі мають співати як один.

Великим святом для дітей, які співають у хорі, стало супроводження ними урочистого Святого Причастя, вони старанно вчилися, готувалися до цього дійства.

«Було страшно перший раз співати, але попри те ми взяли себе у руки і заспівали». «Нам дуже подобається співати у церковному хорі це дуже цікаво, а головне, що ми співаємо для Ісусика і одночасно єднаємося з ним» – такі відгуки дали учасники дитячого хору.

Юні хористи також зараз в активному пошуку назви для їхнього чудового колективу, в кого є які пропозиції, пишіть на наш сайт.

Написала: Боргуш Юля

Паломницький центр