Вхід у храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії

“Пречистий храм Спасів, прецінна світлиця і Діва;

священний скарб Божої слави, днесь вводиться в дім Господній”

(Кондак празника)

Празники на честь Пресвятої Богородиці в літургійному році посідають перше місце після празників Господських. Головне завдання Богородичних празників показати велич, гідність та святість Пречистої Діви Марії, її роль у відкупленні людського роду та заохотити нас до її почитання і наслідування. Серед найбільших Богородичних празників є: Вхід у храм Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, який святкується 4 грудня. Це свято належить до дванадцять найбільших свят у році. Празник Введення відкриває нам деякі таємниці з дитячого та дівочого життя Пречистої Діви Марії, проливає світло на її батьків, її виховання у святині та приготування до найвищої гідности: бути Матір’ю Божого Сина.

Часто люди називають празник Введення першою колядою. Пісні які співаються на це свято мають мелодію різдвяних пісень, тобто колядок.

Починали святкувати даний празник ввечері 3 грудня Вечірнею із Литією. Богослужбові тексти вечірні розповідають нам про те , як отроковиця Марія вже від початку служіння у храмі починає готуватися стати Богородицею, тобто тією яка народить правдивого Бога та правдиву людину.

Святкування празника Введенні у храм Пресвятої Богородиці на парохії святителя Миколая м. Глинян розпочалося Вечірнею, яку очолив адміністратор парохії ієрей Андрій (Лукачик). Йому співслужили сотрудники парохії ієрей Миколай (Строняньський) та ієрей Миколай (Добруцький).

У сам день празника була звершина Божественна Літургія у храмі Миколая о 8:00 в наміренні тих людей хто, працює та вчиться. О 11:00 була звершена Божественна Літургія у храмі Успення Пресвятої Богородиці в наміренні парохії та прочан.

Паломницький центр