Виставлення копії чудотворного образу Розп’яття Христового у м. Броди

В період з 16 березня по 14 квітня 2013 р. Б. у храмі Воздвиження Чесного і Животворного Хреста м . Броди Львівської обл. буде виставлена копія чудесно відновленого образу Розп’яття Ісуса Христа з Глинян. Копія містить автентичні частинки відновленого образу, оригінал якого знаходиться в місті Глиняни, в старовинній церкві Успіння Пресвятої Богородиці.

У храмі Воздвиження Чесного і Животворного Хреста м . Броди є ікона Розп’яття Ісуса Христа, на якій зображено Глинянського Христа, дерев’яна церква Успіння Пресвятої Богородиці і п’ять свят, відпустів, наданих папою Пієм ХІ: Вознесіння ГНІХ, Пресвятої Євхаристії, Різдво Івана Хрестителя, Успіння Пресвятої Богородиці та Воздвиження Чесного і Животворного Хреста.

Місто Глиняни є паломницьким місцем Львівської Архиєпархії. У цьому живописному містечку на Святий Вечір 1936 р. перед Різдвом Христовим в старенькій дерев’яній церкві Успення Пресвятої Богородиці сталося диво: відновився запрестольний образ Розп’яття Ісуса Христа. Темне зчорніле тло 150-літнього образу засяяло ясно та продовжувало випромінювати світло ще протягом трьох тижнів. Комісія, що обстежувала в 1936 р. цю чудотворну ікону, визнала, що відновлення образу Розп’яття Ісуса Христа в Глинянах є, без сумніву, надприроднім.

Паломницький центр