У Тернополі можна приступити до мощей святих та ікони Глинян

Приступити до святих мощей Петра і Павла, Франциска, Клари, Антонія, Йосафата, а також до копії чудотворної ікони Розп’яття Христового з Глинян, яка надприроднім способом самовідновилася та зцілює від тілесних та душевних недуг, можна в храмі святого апостола Петра в Тернополі. Там з нагоди 20-річчя парафії з 15 до 21 квітня відбуваються місії. Духовні науки виголошують отці з Глинян, що на Львівщині.

У храмі святого апостола Петра в Тернополі,  з нагоди двадцятої річниці парафії, відбувається свята місія. Слово місія – латинського походження і буквально означає „бути посланим з певним завданням”. Церква покликана бути місійною, бо виконує заповіт Ісуса Христа: “Ідіть і навчайте всі народи, хрестячи їх в Ім”я Отця, Сина і Святого духа”. Місіонери несуть Слово Боже, торкаються різних сфер життя: соціального, матеріального, фізичного, духовного і тоді людина глибше може усвідомити своє призначення.

Отець Андрій, адміністратор в Глинянах, де знаходиться чудотворний образ Розп’яття Ісуса Христа: “Ми хотіли охопити весь спектр духовного життя, звичайно все охопити не можна тому ми вирішили зосередити увагу на таких основних точках: покаяння, покори, інші речі. Тобто так, щоб людина могла осмислити все духовне життя. Було б дуже добре, щоб відчути весь спектр наук, воно не є дуже довго, я думаю, що кожен  хто хоче, той може відбути. Бо науки є дуже зранку і дуже ввечері, то навіть та людина, яка працює якби дуже захотіла, то могла б відбути”.

Впродовж місій тернополяни можуть приступити до мощей святих, а також до копії чудотворного образа Розп’яття Ісуса Христа з Глинян, що на Львівщині. Напередодні Різдва на Свят вечір – 6 січня 1936 року, у Глинянах в старенькій дерев’яній церкві Успіння Пресвятої Богородиці сталося диво: відновився запрестольний образ Розп’яття Ісуса Христа – святиня, на якій вже було важко побачити саме розп’яття Христове, засвітилася ясним світлом. Ікона Розп’яття Спасителя оновилася, сяяла вона впродовж трьох тижнів. Ікона зцілила тисячі людей.

Отець Андрій, адміністратор в Глинянах, де знаходиться чудотворний образ Розп’яття Ісуса Христа: “Біля оригіналу є дуже чисельні зцілення, свідчення людей від самого відновлення ікони до сьогоднішнього дня. Навіть біля цієї копії є багато свідчень від людей про такі надприродні ласки. Очевидно, що не основне в надприродніх ласках, є речі набагато важливіші, бо Ісус Христос каже: “Дбайте про Царство Боже, а все інше Вам додасться”. Але якщо є Божий промисл, то Господь дає і такі дари. Ми акцентуємо свою увагу, щоб людина отримала духовні дари”.

Щодня в храмі святого апостола Петра відправляють Служби Божі, виголошують місійні науки, а також тематичні науки, до прикладу сьогодні  для жінок, завтра для чоловіків, в четвер для молоді, в п’ятницю виголосять станову наукку для дітей, відновлять обітниці Хрещення, а о 20 годині відбудеться Хресна дорога вулицями парафії.

Отець Андрій, адміністратор в Глинянах, де знаходиться чудотворний образ Розп’яття Ісуса Христа: “Такі Хресні ходи перш за все несуть такий зміст, щоб показати наше духовне життя людям, які цього не бачать, бо напевно є такі люди, що і не задумуються, що то є зараз такий час Великого посту. Це є дуже гарна нагода, щоб промвити до людей, які поза храмом”.

Завершаться місії у храмі святого апостола Петра у неділю, 21 квітня.

За матеріалами Тернопільської Телекомпнії

Паломницький центр