Підготовка дітей до Святого Причастя

ДЕСЯТЬ ЗАПОВІДЕЙ БОЖИХ !!!

Перших три заповіді Божих входять в першу заповідь Любові – що вчать нас любити, шанувати, поважати Бога. 7 наступних заповідей входять в другу заповідь Любові – де вчимося, як маємо ставитися до наших ближніх. Всі заповіді входять в суть Любові, тому хто порушує хоча б одну, то грішить проти любові, від якої залежать усі заповіді.
Заповіді називаються “Божими”, бо Бог їх вклав в серце кожної людини. Їх Бог дав Мойсею на горі Синай, що були записані на 2 камяних таблицях. Ісус Христос перебуваючи на землі удосконалив багато заповідей. Наприклад другу, коли сказав, що кожна зайва обіцянка є гріхом, п’яту і восьму, коли заборонив ненависть і образу до ближніх, коли наказав робити добро своїм ворогам, шосту – заборонив грішне бажання.
Хто дотримується заповідей Божих, той найдосконаліше впізнає Бога, отримує внутрішнє задоволення, здоров’я, майно, честь. “Твоїми заповідями я став розумним”. Справжня насолода – це не, що інше, як приємне усвідомлення того, що наші вчинки узгоджуються з Волею Бога!!! Св. Августин ” Якщо міг цей і той, чому не міг би ти, Августине ?”

Надія Лукачик

 

 

Паломницький центр