Підготовка дітей до Святого Причастя

СВЯТА ТАЙНА СПОВІДІ 

Все наше життя є покаянням. І саме через правдиве каяття (яке не раз виявляється назовні через сльози жалю) ми отримуємо поміч Божу і Його ласки. А прадивий жаль походить від любові до Бога, він виринає від розуміння, що ми образили Того, хто безмежно нас любить, милосердно до нас ставиться, охороняє, допомагає, бажає нам щастя і добра.Через тренування іспиту сумління ми пізнаємо себе краще, змінюємо характер, вдосконалюємо духовність. А щира і відверта сповідь сприяє моральному вдосконаленню і наближенню до Бога.       “ВИЗНАННЯ ПРОВИНИ ПЕРЕД САМИМ СОБОЮ – ЦЕ ОЗНАКА ОДУЖАННЯ “.
Відпуст ( помилування ) – звільнення від тимчасових покарань за гріхи, що отримуємо через молитву, святі Тайни, добрі справи, відвідування святих місць… Здобувати відпусти є корисною справою, бо відвертаємо від себе багато земних нещасть, хвороби, спокуси і возвеличуємо Бога!

 

ПРЕСВЯТА ЄВХАРИСТІЯ ( СВЯТЕ ПРИЧАСТЯ)

Причастя – означає і здійснює спільність життя з Богом. “Прийміть і їжте з цього всі”. Всіх Господь наполегливо запрошує прийняти Його в тайні Євхаристії,  бажаючи дати людині ту радість, віру , любов, спокій, правду, щастя, що їх безперервно шукає людина. Причастя збільшує наше єднання з Христом. Чим більше ми беремо участь у житті Христа і чим більше наближаємося до Нього, тим менше ми Його ображаємо своїми гріхами, бо любов яку Євхаристія нам дає, робить нас кращими, чистішими, мудрішими, простішими, люблячими, досконалішими.
“Як Мене Отець живий послав і Я Отцем живу, так і той хто споживає Мене, житиме Мною ” (Ів. 6, 57 )!

Надія Лукачик

 

Паломницький центр