Людина починається з добра

Людина починається з добра,

Із ласки і великої любові

Із батьківської хати і двора

З поваги, що звучить у кожнім слові.

Піст – подвиг тіла і душі. Саме такими словами 3 березня в актовому залі школи розпочалося свято доброти і благодійний ярмарок «Допоможи ближньому». Отець Андрій Лукачик пояснив учням 1-4 класів та всім присутнім у залі, що піст – це не тільки утримання від м’яса і музики. А перш за все – це наші поступки, наші вчинки, добрі справи, наше повсякденне життя. Це щира молитва і смиренне серце. Це любов до ближнього і підтримка його у важкій хвилині. І саме тому класний керівник 1-Б класу Боргуш М.П. разом з учнями та батьками класу організували це свято. Діти всім присутнім розказували, що таке  людська доброта, намагалися пояснити, що добрих не народжують, а добрими стають.

Коли  ти будеш добрим,

Про тебе люди скажуть,

Ніколи  не забудуть про ввічливість твою

У школі і удома усім давно відомо,

Що добрих не народжують , а добрими стають.

Здавна люди на землі цінували чесне, щире, правдиве життя. Треба утримуватися від поганих вчинків. Зло, як відомо, довго не забувається, а от добро помножує добро.

Не лінуйтесь робити добро,

Лише зла не бажайте нікому,

Бо воно як велика гора,

Стане вам на шляху земному.

Людська доброта не має меж. Ми сьогодні маємо бути добрими і милосердними не тільки до людей, а й до всього, що нас оточує. Людина повинна вміти співчувати, допомагати ближньому. Адже милосердя і доброта – два крила, на яких тримається людство. І ми маємо пам’ятати, що все залишає свій слід.

Під час свята  дитячими голосочками, під керівництвом муз керівника Остапів В.Б., звучали прекрасні пісні про добро. На завершення свята у виконанні Остапів В.Б, Жукровського І.С. та Боргуш М.П., прозвучала пісня-побажання «Щастя, добра і любові». Підвела підсумок свята і подякувала всім учасникам Блонська І.М. – завуч по виховній роботі. Над художнім оформленням залу працювали Жукровський І.С., Івануш Н.Ю., Блонська І.М. та Боргуш Юлія.

Друга частина свята – благодійний ярмарок, який організували батьки 1-Б класу та класний керівник Боргуш М.П. Батьки приготували різні смаколики та вироби ручної роботи. З ярмарку зібрано 5050 грн. на допомогу М.Кмицю та Новіцькій  В, які терміново потребують нашої допомоги. Усі кошти з ярмарку передані за місцем призначення.

Ціна життя М.Кмиця – 165 000$ для трансплантації печінки і нирки. Всіх небайдужих людей ще просимо допомогти врятувати життя хлопцеві. З Веронікою Новіцькою теж стався нещасний випадок.

Запам’ятайте, що добро – починається з нас!

Тож творіть на землі добро, примножуйте кількість щасливих людей. Відкривайте свої серця і душі навстіж для добра! Воно, як чарівні ліки, виліковує від багатьох хвороб. Будьте добрими, щедрими, милосердними, і це повернеться вам сторицею. Адже немає вищої святині, ніж чисте сяйво доброти!

 

Мирослава Боргуш

Паломницький центр