Доторкнутись до духовності

Останній день весни надовго запам’ятається учням початкових класів Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст. 37 дітей разом зі своїми вчителями  (Зеновією Іванівною Цьонь, Вірою Остапівною Кузьмою, Наталією Орестівною Довгань та Марією Володимирівною Яремчук) побували на екскурсії в місті Львові. Приводом стало запрошення сестри Антонії із Згромадження Сестер Редемптористок, яка протягом року проводила катехитичні заняття з учнями других та третіх класів.

По-домашньому теплою пройшла зустріч з сестрами. Разом з дітьми вони провели молитву на вервечці до Матері Божої Неустанної Помочі, грали ігри, пригощалися смачними тістечками з чаєм.

Цікавою та насиченою була зустріч в монастирі Згромадження Найсвятішого Відкупителя. Брат розповів дітям про історію виникнення Чину, перших засновників і святих редемптористів у світі та на Україні, а саме: святого Альфонса Лігуорі, Миколая Чарнецького, Івана Зятика, Зеновія Ковалика.

Разом із сестрою Антонією та кандидаткою Зоряною побували в церкві святого свщмч. Йосафата, де приклались до мощей Миколая Чарнецького. Не оминули найбільшу святиню Львова – собор Святого Юрія Побідоносця. Там діти мали спільну молитву біля гробу митрополита Андрея Шептицького та патріарха Йосипа Сліпого, маленькі дитячі руки склалися у проханнях перед іконою Теребовлянської Матері Божої. У церкві Петра і Павла (костел єзуїтів) діти запалили свічки за здоров’я своїх батьків та рідних.

Повні вражень та нових знань, діти щасливо повернулись до Глинян.

Вчителі, учні та їх батьки щиро вдячні сестрі Антонії, всім сестрам-редемптористкам, монахам Чину Найсвятішого Ізбавителя за можливість доторкнутись до духовності. А нам, дорослим, слід пам’ятати настанову Паїсія Святогорця: «Діти – це чисті магнітофонні касети. Якщо на них буде записаний Христос, то вони будуть з Ним назавжди».

Марія Володимирівна, вчитель 3-А класу

Паломницький центр