Проща до Плащаниці Глинянського деканату

3 травня у Страсну П’ятницю наша активна молодь та вівтарна дружина разом з отцями церкви св. Миколая вирішили відвідати плащаниці не лише у своєму місті, а і у довколишніх селах.

А подорож ця почалась із рідної церкви св. Миколая, а відтак старенької дерев’яної церкви Успіння Пресвятої Богородиці. Згодом проща вирушила до церкви св. Анни у Глинянах. Там усі помолились, помилувались красою церкви і вирушили у дорогу в інші села. Найперше ми завітали у с. Розворяни до церкви пророка Іллі. У цій церкві нас вразила красива мозаїка, вона вирізняється яскравою гамою кольорів, у ній було дуже затишно і приємно молитись.

Потім ми попрямували у с. Полюхів до церкви святих апостолів Петра і Павла. Храм нас порадував ніжністю кольорів, витонченими малюнками, які вразили нас до глибини душі. Також по обидва боки плащаниці чергували молодь у вишиванках, хлопці стояли, а дівчата співали страсні пісні. Це було дуже красиво і зворушливо. Наступна наша зупинка була у с. Заставне у храмі св. безсрібників Косми і Дам’яна, там також дівчата у вишиванках навколішки біля плащаниці співали страсні пісні. Церква була невеликою, красивою, затишною. Далі ми попрямували у с. Вижняни до церкви св. Юрія, там плащаниця була обставлена живими квітами, що виглядало дуже красиво.

У с. Куровичі ми відвідали храм Благовіщення, хоч церква ще у стадії будівництва, та вона вже вразила нас усіх, плащаниця була дуже красивою, обставленою живими квітами. У Підгайчиках, церква Покрови Пресвятої Богородиці найбільше вразило те, що плащаниця була ручної роботи, вишивка в красивих кольорах просто захопила наш погляд, та і сама церква була дуже красивою, у ніжних кольорах. Перебувати у цій церкві було просто задоволенням. Далі ми вирушили до Якторова у церкву св. Миколая. Ця церква була велика і простора, під плащаницею також знаходилась лежача статуя Ісуса Христа, що виглядало дуже красиво. Остання наша зупинка була у с. Перегноїв у церкві Введення Пресвятої Богородиці в храм. Церква була просторою і затишно, з великою гамою кольорів, що виглядало дуже красиво.

Кожна церква виглядає прекрасно по своєму, ми радимо вам відвідати усі церкви в цих селах Глинянського деканату, в яких побували ми. Повірте, воно того варте.

Паломницький центр