Проща студентів медколеджу до чудотворного образу Розп’яття Господьного у м. Глиняни

“Не ті, що при добрім здоров’ї, потребують лікаря, лише – хворі.  Я прийшов, не щоб праведників кликати до покаяння, а грішних” (Лк. 5,31-32).

В суботу, 9 листопада 2013 року група студентів Івано-Франківського Базового Медичного Коледжу разом із викладачами організували паломництво до чудотворного образу Розп’яття у м. Глиняни.  Для того, щоб збагатитися не тільки культурно, але й духовно групу паломників супроводжував о. Петро Цідило, ВС разом із бр. Валентином і двома хлопцями зі Спільноти Молодих Покликань, що діє при Монастирі отців ЗВС у Крихівцях (м. Івано-Франківськ).

По дорозі до Глинян паломники завітали також і до Свято-Успенської Унівської Лаври, де могли кожен зокрема випросити усіх необхідних ласк перед чудотворною іконою Пречистої Богородиці, а також взяти участь у Божественній Літургії, яку о. Петро відслужив у Храмі блаженних Климентія та Леонтія, і приступити до Святих Тайн: Сповіді та Пресвятої Євхаристії.

На проповіді отець наголосив на те, що кожна людина покликана Богом до життя для того, щоб прожити його на славу Божу. Але після первородного гріха тіло людини є немічне і часто потребує медичної допомоги з боку лікарів. Тому кожен, хто має покликання від Бога бути медпрацівником повинен старанно вчитися для того, щоб здобути всіх необхідних навиків для здійснення добра та надання допомоги потребуючим людям, які в майбутньому звернуться до них за допомогою. Також отець нагадав усім присутнім, що кожна людина крім тіла має дбати і про душу, яка є невід’ємною складовою частиною в житті кожної людини, тому ми не повинні забувати також звертатися у наших болях та немочах до найкращого Лікаря – Ісуса Христа, який прийшов у цей світ саме для того, щоб допомогти у цій не легкій місії людини: бути святими.

Після Унева паломники вирушили до Глинян, де у Храмі Успіння Пресвятої Богородиці парох о. Микола Стронянський тепло прийняв гостей та розповів про історію ікони, поблагословив паломників, а опісля о. Петро відправив Молебень перед Чудотворною іконою Розп’яття Христового. Після особистих молитов група паломників за запрошенням о. Миколи направилась до храму св. Миколая, де могли побачити чудові фрески, які за свідченнями тамтешніх людей самостійно відновляються.

На такій дивовижній ноті завершилось це коротеньке осіннє паломництво ініційоване та організоване молоддю, яка попри всі буденні турботи не забуває дбати і про своє духовне збагачення та про важливе місце, яке в житті людини повинен займати Бог та наша Небесна Матінка – Пречиста Діва Марія.

Джерело: Згромадження “Воплоченого Слова”

Паломницький центр