Благословення Йорданською водою Глинянської ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

“Без Бога не до порога”,- так казали віруючі люди в давнину і так кажуть по-сьогодні ті, хто цінить благословення такого особливого місця як оселя, приміщення для праці, відпочинку, усіх помешкань, де проходить велика частина життя людини. Будні і святкування, радість і смуток, праця і відпочинок – це все переживаємо у домі.

Дім дає захист від незгод природи, гуртує людей, сім’ї утримує в єдності. Дім першим страждає від різних небезпек – видимих і невидимих. Тому оселя віруючих людей має бути міцною, добре збудованою, а найголовніше – благословенною і захищеною Богом.

Інша важлива причина освячення оселі є те, що освячені місця завжди вважались особливими місцями, бо відчувалася особлива присутність Бога. Крім фізичного життя є ще духовне, тому оселя має стати ще й місцем нашого освячення і здобуття Божого царства. Досвід показує, що віруючі люди цінять чин освячення і після молитви зовсім по-іншому розуміється ставлення до оселі.

З точки зору богослів’я обряд звершений священиком під час Йорданських свят краще буде назвати не освяченням, а благословенням раніше освяченого дому. Щороку в час Богоявлення священнослужителі церкви св. Миколая наче поновлюють ту благодать в оселях парафіян, у міській раді,  в лікарні, школі та інших приміщеннях.

У середу, 5 лютого, отець Микола Стронянський завітав з благословенням та йорданською водою в Глинянську ЗОШ І-ІІІ ступенів. Педагогчний колектив школи, учні класів радо зустріли отця Миколу, який подарував на згадку іконку Матері Терези із заповідями. Перед освяченням приміщень школи всі присутні спільно молилися за Боже благословення.

Окроплення школи  під час Йорданських свят – чудове духовне підбадьорення кожному вчителю, учневі та технічному працівнику на шляху до Божого Царства. Саме Його й навчав Господь шукати перше всього іншого, при цьому нагадуючи, що все інше – їй додасться. (Мт. 6:33).

 

Паломницький центр