Проща до Зарваниці

21 вересня з Глинян до с. Зарваниці Теребовлянського району Тернопільської області виїхала проща, яку очолював ієрей Миколай Добруцький.

Для християн усього світу Зарваниця добре відома чудотворною іконою і цілющим джерелом, біля якого з’являлася Божа Матір.

Прочани взяли участь у святковому богослужінні у парафіяльній церкві Святої Трійці, де зберігаєтьсяЗарваницькачудотворна ікона Божої Матері. Під час літургії мали змогу подякувати Богу за щасливу дорогу, приступити до Святих Таїнств Сповіді та Причастя, приклалися до чудотворного образу Матері Божої. А також з великим піднесенням пройшли Хресну дорогу, окунулися в купіль св. Анни.

Тут, в Зарваниці, ми зустріли військових, які 20-21 вересня здійснювали прощу до чудотворного місця, і вже цього дня відправлялися в зону АТО. Наші діти щиро бажали їм повернутися додому живими і здоровими.

Збагатившись духовно під час паломництва, ми завершили його спільною світлиною зі своїм ієреєм Миколаєм. Усерцях людей залишилося незабутнє враження від пережитого, побаченого і почутого.

Я думаю, що відчути Зарваницю неможливо за один раз. Сюди треба приїжджати та приходити ще багато разів, щоб очиститись та отримати прощення.

Від імені всіх прочан хочу подякувати о. Миколаю за чудову молитву, за його щиру і відкриту душу, за так гарно проведений день. Шановний Отче, нехай Господь Бог дає вам здоров’я, а Матір Божа покриває вас своїм святим Покровом, де б ви не були, на многії і благії літа.

Написала п. Наталія

Паломницький центр