Піша проща до Глинян

З нагоди святкування 25 ліття виходу з підпілля УГКЦ відбулася піша проща на відпуст до Глинянської чудотворної ікони.

26 вересня у храмі Покрови Пресвятої Богородиці була звершена Божественна Літургія в наміренні прочан, яку очолив о. Андрій Лукачик (адміністратор парохії святого Миколая, м. Глиняни). У проповіді отець розповів про унікальність пішої прощі: «Розпочинаючи прощу по Глинянському Тракту, ми відновлюємо той давній шлях, яким впродовж багатьох століть наші предки мандрували до Києва та Святої Землі».

По завершенні Божественної Літургії прочани мали можливість зареєструватися до 5 молитовних груп:

за невіруючих

за мир у сім’ї

за молодь та богопосвячених осіб

за недужих

за душі в чистилищі

Кожна молитовна група одержали окремі молитви, якими молилася в продовж цілої прощі.

Проща вирушила о 8:30 від храму Покрови Пресвятої Богородиці у кількості 93 особи.

Першою молитовною зупинкою було поле. Саме на ньому прочани мали змогу відпочити як тілесно, так і духовно. На цій зупинці ми роздумували про молитву у житті християнина: як молитися; як упорядкувати молитву; якими молитовними текстами користуватися…

Друга молитовна зупинка були на дорозі, де кожен прочаним мав змогу відчути себе малою дитиною в очах Божих. В цьому відкритті нам допомогла руханка: Коли я нечемний…

Третьою зупинкою був храм Різдва Пресвятої Богородиці, що у с. Миклашів. Нас ласкаво зустрічали парохіяни храму із своїм настоятелем о. Дмитром. Разом помолилися молебень до Христа Чоловіколюбця. Опісля отець розповів про історію с. Миклашів та храму. Також кожен прочанин мав змогу прикластися до хреста із частинками землі із Святої Землі, який був привезений у 1922 році прочанином із с. Миклашів.

В часі прощі прочани молилися Хресну Дорогу, роздумуючи про Страсті Христові.

Дуже тепло нас приймали у селі Заставне. Отець Володимир Савчинський подякував прочанам за те, що прийшли до їхнього храму, в такий спосіб принісши Боже благословення на парохію Косми і Дамяна.

Прочан у місті Глиняни зустрічала чисельна громада вірних парохії святого Миколая. Кожен прочаним мав змогу прикластися до чудотворної ікони Розп’яття Христового.

Паломницький центр