Звершився відпуст у Глинянах

NMSnlV27 вересня Митрополит Львівський, владика Ігор, звершив Архиєрейську Божественну Літургію у храмі Успіння Пресвятої Богородиці м. Глиняни.

Пригадуємо, що 26 вересня з нагоди 25-літтю легалізації УГКЦ, розпочалася ІІ піша проща зі Львова до м. Глиняни (Золочівський р-н, Львівська обл.) на відпуст з нагоди празника Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього.

Маршрут прощі пролягав через села: Миклашів, Сухоріччя та Заставне, у яких відбувалися молитовні зупинки у місцевих храмах, а напередодні свята відбулися нічні чування перед чудотворною іконою Розп’яття Христового.

«Дякую вам за те, що ви кожного року з великої любові та пошани до Господа дуже успішно приймаєте участь в моліннях та прощі у Глинянах, де зберігається чудотворна ікона Спасителя у цій скромній дерев’яній церкві», – сказав владика Ігор, звертаючись до прочан.

«Пам’ятаймо про велику пошану для хреста, бо на ньому вмер наш Спаситель з любові до кожної людини! Стараймося добросовісно виконувати знак святого хреста на собі, склавши три пальці правої руки, доторкуючись ними чола, грудей та рамен, притому, вимовляючи чітко відповідні слова. Злі духи бояться хреста, бо Син Божий переміг їх на ньому, засоромив, зруйнував їхнє «панування». Прославляймо Ісуса Христа гідним християнським життям, частим покаянням за вчинені духовні промахи та виявом великої любові до Господа», – наголосив Митрополит.

Завершився відпуст балгословенням владики Ігоря, а відтак прочани мали можливість помолитися та випросити ласки перед чудотворним образом Розп’яття Христового.

NMSnlV t0nm1Y T696mt U4d9DZ N6pQzj IoNiZG Hr5unU GZZAwl GDAZAA flwFXH cWazyh BuUWjS 59vxsp 5Yifz8 1TxzkE vdv7pZ flwFXH

Паломницький центр