Владики УГКЦ вітають українців з Різдвом Христовим

Як у цю різдвяну ніч радість перемагає смуток, а небесне світло – темряву, так нехай у своєму Різдві наш Спаситель сповнить нас силою звитяги добра над злом, правди над неправдою, і небесний мир хай здолає війну (Із Різдяного послання Блаженнішого Святослава).

rizdvo_02

Різдвяне послання Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ

Наша цьогорічна дорога до Різдва була дорогою до пораненого і вигнаного. Наша Церква в буквальному сенсі стала польовим шпиталем, розгорнутим щоб дати прихисток гнаним і загоїти рани постраждалих. Але навіть після Майдану Церква не позбулася функцій шпиталю, оскільки це її покликання. Про це нагадує нам Папа Франциск: «Я бачу Церкву як польовий шпиталь після битви».
Сьогодні линемо з різдвяним привітом до наших воїнів, які святкують цей величний празник у холодних окопах та бліндажах на передовій і готові грудьми закрити свій народ. Зі святковим віншуванням добра і гаразду заходимо до тих, хто втратив свою домівку та тепло рідної сім’ї.
Зі співом ангелів про мир на землі та славу на висотах завітаймо сьогодні до тих, хто сумує через втрату рідних та близьких, хто страждає від отриманих ран і тих, хто в полоні й ув’язненні. Як у цю різдвяну ніч радість перемагає смуток, а небесне світло – темряву, так нехай у своєму Різдві наш Спаситель сповнить нас силою звитяги добра над злом, правди над неправдою, і небесний мир хай здолає війну.

Різдвяне послання владики Василія (Семенюка),

Митрополита Тернопільсько-Зборівського

Таємниця Різдва і його драма стають вкотре реальністю не лише в бідній вифлеємьскій стаєнці, не лише в яслах наших сердець де народжується Дитятко Ісус, але водночас і в історії нашого народу. Завжди таємниця Різдва має своїх Іродів, які бажають смерті усього того, що є добрим і світлим, бажають збити з дороги правди тих, хто йдуть за світлом Вифлеємської зірки. Але водночас драма Різдва має завжди ангелів, які сповіщають Божу радісну звістку по цілому світі. Різдво має вбогих пастирів, які готові почути ангельський голос. Різдво має тих, що шукають правди і йдуть за нею до кінця, до вбогих вифлеємських ясел, де народжується наше Спасіння.

Різдвяне послання владики Михаїла (Колтуна),

Єпарха Сокальсько-Жовківського

Сьогодні ми всі переживаємо війну, яка несе загрозу для усіх духовних і матеріальних надбань. Перед лицем війни ми порівнюємо наші минулі старання, про збереження і розвиток наших цінностей, з теперішніми, які також не дають цілковитого запевнення про перемогу і безпеку. Крім зовнішнього ворога, в нас вселився внутрішній ворог, який вдень і вночі спокушує і старається зламати її первинні основи життя, яким є життя з Богом в мирі і виконування Його святої волі.
Подія Різдва хай кожному з нас приблизить довгоочікуваний час, щоб усі ми в Різдвяній радості сповнилися Божим миром і достатком з Божої присутності в усіх наших стараннях про Добро для життя кожного з нас.

Різдвяне послання владики Василія (Івасюка),

Єпарха Коломийсько-Чернівецького

Різдво Христове 2015 року Божого ми всі разом зустрічаємо з великою радістю, але і з тривогою у душі. Радісна новина про Рождество Христове приходить у наші оселі і парафії, але війна на території Української держави тривожить серця і душі наших людей.
Однією з провідних думок у Різдвяній благовісті бачимо Пресвяту Родину. Йосиф, Марія та Ісус для нас є ідеальним взірцем християнської родини.
Митрополит Андрей Шептицький підкреслює, що святість родини є запорукою майбутності цілого українського народу. Християнська родина повинна називатися домашньою Церквою, бо вона становить спільноту віри, надії і любові. Кожна сім’я в Україні повинна віддзеркалювати план Божого творіння через народження та добре виховання дітей, щоденно перебуваючи у молитві і читанні святого Письма

Різдвяне послання владики Петра (Стасюка),

Голови Патріаршої катехитичної комісії

Рік 2015 присвячений Слузі Божому Митрополиту Андрею, рівноапостольному князю Володимиру, та св. мученикам Борису та Глібу. Ласкаво прошу в катехитичному служінні особливу уваги присвятити цим постатям. Хай вони допомагають нам щедро свідчити своїм життям про Христа всім, до кого Церква нас посилає.
Хай слова Митрополита, які стали гаслом конкурсу: «до єдності духу, миру і любові!» стануть нам дороговказом цього року!

Різдвяне послання владики Михаїла (Бубнія),

Екзарха Одеського

Любі! Ці прожиті нами останні роки були для України і для кожного з нас роками справжнього визволення з рабства і неволі продажної, корумпованої, безбожної і комуністичної влади. Влади, яка знущалася над Божими заповідями, людською гідністю і моральними цінностями, з мамони-грошолюбства витворила собі ідола і при цьому на показ молилася Богові, аби тільки здобути собі серед віруючого населення авторитет, бажаючи задовільнити свої власні бізнес-інтереси. Але наш глибоко віруючий народ, що довгі роки ходив у пітьмі та омані, за Божим провидінням уздрів світло велике – свободу, яку Господь дарує кожній людині і кожному народу. Над нами, що жили у смертоносній тіні, світло засяяло, світло надії, свободи і кращого майбутнього.

Паломницький центр