Дні духовної віднови

27-29 березня 2015 р. Б. на парохії Святого Миколая відбувся Євангелізаційний курс: ”Нове життя”, який провела Школа Євангелізації Святого Андрія Української Греко-Католицької Церкви.

Враження учасника курсу “Нове життя” Зоряни Буряк

Добігав вечора недільний день. День мого глибшого пізнання Господа, Його любові, Його милості, Його науки. В пам’яті виринають слова прп. Йосафати Гордашевської: “Як олень, втомлений довгою дорогою, прагне живої води, так моя душа прагне Тебе, мій Боже!”.

Нагоду зустрічі з Христом отримали жителі нашого містечка, парафіяни церкви св. Миколая, які прийшли на Євангельський курс “Нове життя” організований  Школою Євангелізації св. Андрія (м. Львів).

“Знайомство” з Ісусом почалося з Його послання до кожного з нас: “Ти – моя улюблена дитина”. Протягом трьох днів реколекцій всі слухачі-учасники курсу відчували незриму присутність Господа. Він був з нами в молитвах, словах науки, проповідях о. Романа Кисіля (організатора курсу “Нове життя”, настоятеля храму Димитрія Солунського  с. Ремезівці); в особистому свідченні Його (Божої) дії в житті п. Мирослави Михліної, а ще …в непідробних виразах людських емоцій.

Наш Господь – Бог радості! Цю істину для нас відкривала сестра Климентія Луків (координатор курсу, монахиня згромадження сестер св. Йосафата), яка “заразила” всіх присутніх радісним сприйняттям Божої науки і під час проповідей, і при проведенні різних динамічних вправ, ігор. Про Божу любов і милість, яка відновлюється над нами коожного дня – співала сестра Вероніка Каралюс  (монахиня згромадження сестер св. Йосафата) під акомпонемент брата Юрія і брата Мар’яна з Львівської духовної семінарії Святого Духа. Під час виконання духовних пісень сестрою було відчуття, що співають Ангели і славлять Бога.

Різноманітним був “набір інструментів”, який сприяв кращому розумінню суті навчання і робив цей процес цікавим. Це читання Святого Письма, анімація, демонстрування тематичного наочного матеріалу, динамічні вправи-руханки, інсценування, “ламання криги” (знайомство один з одним). Учасниками були люди різного віку. Атмосфера тепла, розуміння, якоїсь особливої родинної єдності панувала в актовому залі Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст.. Велика заслуга у можливості цього дійства належить людям, які вклали свою лепту у проведенні Євангельського курсу на нашій парафії: ініціатор і організатор – о. Микола Стронянський; директор школи Мирон Пелих, вчителі Глинянської ЗОШ І-ІІІ ст., жителі-парафіяни церкви св. Миколая міста Глиняни.

Після закінчення кожного дня реколекцій учасники  збиралися в групах, щоб поділитися своїм баченням, відчуттями і емоціями. Відкриттів було багато. Особисто до мене прийшло усвідомлення, що правдива віра-це довіра Богові, всі сфери мого життя я маю поручити Йому.

Звичайно, в житті кожної людини є моменти зустрічі з Живим Богом. В першу чергу -на Святій Літургії, в Св. Тайні Євхаристії, біля Чудотворної ікони Розп’ятого Христа… Духовної поживи забагато не буває. Ці три дні – незабутній досвід пізнання Бога, себе, свого ближнього. Як сказав настоятель храму о. Андрій Лукачик, що це була ще одна сходинка, щабель на шляху зростання душі.

Вдивляюся в обличчя своїх земляків. Ніхто не поспішає додому… З серця виринає благання: “Господи, як пронести те посіяне Тобою “зерно”, як не розгубити його в суєтних буднях, щоденних клопотах, викликах і спокусах світу? Допоможи нам! Зроби нас світочами Твоєї Правди, Миру і Любові”

Слава Тобі, Господи!

CIMG0460 CIMG0462 CIMG0464 CIMG0465 CIMG0467 CIMG0469 CIMG0470 CIMG0477 CIMG0486 CIMG0488 CIMG0490 CIMG0491 CIMG0493 CIMG0500 CIMG0501 CIMG0503 CIMG0505 CIMG0509 CIMG0513 CIMG0515 CIMG0518 CIMG0521 CIMG0522 CIMG0527 CIMG0531 CIMG0535 CIMG0533

Паломницький центр