Проща Глиняни-Унів: простір для спільної розмови

Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молодіспільно із Храмом Різдва Пресвятої Богородиці та ГО “Об’єднання Самопоміч” за сприяння Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості Національного університету харчових технологій та ТзОВ“Львівське АТП – 14631” 26 березня 2015 року провели прощу для сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах. Під час заходу учасники відвідали церкву Успіння Пресвятої Богородиці у м. Глиняни, мали змогу дізнатись про історію Чудотворної ікони Розп’яття Христового від о. Миколи, а також взяли участь у Святій Сповіді та Літургії. Під час прощі сім’ї військовослужбовців відвідали Святоуспенську Унівську Лавру, де дізналися із розповідей брата Василія про Туринську плащаницю та Унівську ікону Пресвятої Богородиці. Також під час екскурсії територією Лаври познайомились із життям братів студитів та мали змогу набрати цілющої води із джерела. Усіх учасників заходу почастували смачним обідом, приготованим братами студитами. Під час усієї подорожі учасники отримали духовну науку та християнську проповідь із церковного амвону о. Івана.

Учасники прощі – військовослужбовці АТО та члени їх сімей.

“У цей нелегкий час військовослужбовці потребують, окрім соціальної, ще й психологічної підтримки. Бійцям, які пройшли горнило війни, заглянули в очі смерті, вкрай необхідна соціальна та духовна підтримка. Наразі необхідно проводити психологічну реабілітацію учасників антитерористичної операції та їхніх родин. Необхідність подібних заходів полягає у тому, щоб військові та їхні сім’ї мали можливість зібратися разом аби відверто поділитися своїми проблемами. Такий підхід – це своєрідний простір для спільної розмови та спосіб розширення власних можливостей, зміна емоційного стану та власного ставлення до проблем. Такі духовні сімейні мандрівки сприяють переоцінці життєвих цінностей, пошуку шляхів виходу із лабіринту негараздів, духовному збагаченню та насназі любити світ та життя дароване Богом. Ми мали на меті створити тепле родинне середовище, де би усі учасники відчули, що вони не залишені сам на сам із своїми турботами, і нам це вдалося».

 Оксана Гринів, в. о. начальника відділу соціальної роботи Сихівського району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Паломницький центр