Гурток творчості в парафіяльному домі м. Глиняни

Історія дівчинки Поліанни – героїні письменниці Елеонори Портер, не залишає байдужим нікого. Зацікавила вона і наших дітей. У чому секрет популярності одинадцятирічної дівчинки? У її сприйнятті життя, людей. Дівчинка-сирота зуміла змінити провінційне містечко, його мешканців завдяки сувоїй щирості, чуйності і … незвичайній грі, яку навчив її батько. Це – “гра в радість”. Її суть – у всіх обставинах життя бачити радість, знаходити позитив.

Тому ключовим поняттям на нашому занятті було слово “радість”. Діти “шукали” радість і знаходили її навколо себе у гарному погожому дні, спілкуванні один з одним, у передчутті творчого завдання. А практичне завдання і насправді було цікавим: з допомогою кольорових серветок створити “квітку радості”. Кожна дитина виявила свою фантазію, смак, бачення краси своєї квіточки.

Мета заняття – показати дітям, що радістю, добром можна і потрібно ділитися з іншими людьми. Для цього потрібно так мало: наприклад, як це зробили діти – подарувати повітряні кольорові кульки випадковим перехожим і побачити радісний подив в очах…

Паломницький центр