Творчий гурток “Божі зернятка”

Лейтмотивом нашого заняття стала історія про зелену зірочку, яка разом зі своїми товаришками спустилася на землю подивитися на життя людей. Не побачивши земної ідилії у стосунках між людьми, налякані і розчаровані зірочки повернулися назад у рідні тенета – на небо. На землі залишилася одна – зелена зірочка. Вона завжди поспішала туди, де потрібна була допомога. І це був її вибір. Вибір добра, вибір з любов’ю до людей.

 Ведемо бесіду з дітьми про їхній повсякденний вибір, над яким часто не замислюємося, але який так впливає на навколишній світ. Гортаємо сторінки Біблії-Книгу Буття, яка розповідає про перший гріховний вибір (непослух Богові) Адама і Єви і його сумні наслідки. Господь дає людині все, щоб вона жила щасливо. Він настільки її любить, що залишає за нею право – робити власний вибір у житті.

Імпровізована вправа “Пізнаємо світ дотиком, почуттями” допомагає дітям усвідомити, що все, що нам дано від Бога, маємо використовувати на благо, на добро. В цьому допомагає пісня з рухами  “Не роби маленька ручко, що не слід”. Діти демонструють, що можна робити за допомогою язичка, ніг, рук (обізвати – втішити, зруйнувати – посадити, вдарити – пригорнути). А ще руки можуть творити…навіть маленькі. Підтвердженням стали дитячі роботи з природного матеріалу, яким ще щедро ділиться осінь. Каштани, листочки в руках дітей перетворилися на котиків, бджілок, гусеничок і помандрували вони не тільки на полички своїх господарів, а і до тих дітей – “зерняток”, які захворіли і не змогли прийти. І цей акт дружби сьогодні став нашим добрим вибором. 

Зоряна Буряк

Паломницький центр