Підготовка дітей до Святого Причастя

  ГРІХ – ВІДВЕРНЕННЯ ВІД БОГА 

Найбільша подяка і радість Богові – це любов до Нього, а гріх відповідно є тим, що біль і віддаляє нас від Бога. Гріх принижує людину, що його чинить, викликає відчуття суму, важкості, незадоволеності, тобто, відвертає людину від Бога, формуючи дискомфортне внутрвшнє відчуття.   Бог – Добрий Батько, тому допускає спокуси щодо кожної людини, одночасно наділяючи її ласкою, щоб вона могла встояти перед ними. Спокуси пробуджують нас із байдужості, утримують у покорі, бо дають пізнати наше безсилля, збільшуючи наші внутрішні сили і любов до Бога. Найкращими засобами проти будь – якої спокуси є постійна праця над собою, молитва, роздуми про Бога.  Господь наш Ісус Христос своїм терпінням, смертю, воскресінням визволив нас з неволі гріха, з неволі злого духа. Ми повинні це завжди памятати і розуміти, що ми є вільними людьми. Вільними в своїй вільності, в своїй радості, простоті, вірі, любові, щасті!!!    

БОГ – ДОБРИЙ І МИЛОСЕРДНИЙ  БАТЬКО!

 Гріх присутній у житті людини, але маємо розуміти, скільки би разів  не згрішили, завжди маємо  вертатися до Бога із розкаяним серцем, яке Господь не тільки приймає і прощає, але і наділяє своєю любов’ю, ласками  по великому Милосердю Своєму. Весь світ входить в Боже милосердя, воно дає людині надію на вічне спасіння. Притча про блудного сина ще називається притчею про милосердного батька. Де ми бачимо, як очікує Бог на покаяння і повернення своїх заблуканих дітей, обдаровуючи їх тоді найкращими подарунками, бо Є Добрим, Люблячим, Милосердним нашим Батьком!!!                                                                                                     

Надія Лукачик

 

Паломницький центр